Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol doet met ons belevingspark mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Dit is een prijs die de provincie Gelderland uitreikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. Vanaf 1 september start de publieksprijs en kan het grote publiek stemmen op een van de vijftien genomineerde projecten. Uw stem kan ervoor zorgen dat wij winnen!

Wat is de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit?

De prijs wordt een keer in de twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ’landschap nieuwe stijl - toen, nu en straks’. Het gaat om gebieden waar landschappen opmerkelijk zijn veranderd. Met een nieuwe stijl als resultaat. Bijvoorbeeld in je gemeente of in je woon- en werkgebied of in je persoonlijke belevingswereld. Voorbeelden waar je trots op bent, die een belofte in zich dragen, waar je gasten mee naar toe neemt.

Doetebol is tot de laatste ronde doorgedrongen

Belevingspark Doetebol is inmiddels een begrip geworden in en rondt om de gemeente Doetinchem samen met inmiddels 22 (wijk)partners wordt het park gebruikt om natuurlijk te spelen, te sporten, ontmoeten en voor educatie. De Leefbaarheidsalliantie van de provincie Gelderland heeft Doetebol ook als voorbeeld project benoemd van een geslaagd duurzaam burgerinitiatief.

Project met meeste stemmen wint 10.000 euro

Er zijn in totaal vijftien projecten genomineerd. Meer informatie over de genomineerde projecten is te vinden via forum Maak Gelderland Mooier

Hier staat meer achtergrondinformatie over de projecten en kunt u uw stem uitbrengen: klik op de stemknop en vul het formulier in. Als u wilt, kunt u uw keuze motiveren. Stemmen kan tot en met 9 november.

Stem en maak kans op een prijs

Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans op ook zelf in de prijzen te vallen. Vijf uitgebrachte stemmen met de meest originele motivatie voor de keuze van een van de vijftien projecten beloont de provincie met een ANWB wandelgids Gelderland.

Sociale media

U kunt ook anderen stimuleren te stemmen. Dat kan onder andere via Facebook. Deel op facebook het project door het te liken. Op deze manier zijn meer mensen op de hoogte van de publieksprijs en kunnen veel meer stemmen worden geworven. Twitteren over de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit kan via #gelderseprijs