Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Veel inspiratie bij Doetebol

26-06-2019

Vanmiddag was de "Inspiratiebijeenkomst succesvol verbinden" een groot succes! Veel kunnen delen over samenwerkingen, drijfveren en toegevoegde waarde. En met Peter Drent van de Provincie Gelderland gesproken over o.a. de akkerbouw en de droogte.

Lees meer...

Hommels bij Doetebol

03-05-2019

Bij Doetebol merken we dat de flora en fauna flink begint te groeien en daar zijn we blij mee. Echter betekent dat ook dat we meer rekening moeten houden met de natuur. Zo hebben zich twee hommelfamilies gehuisvest in de grond bij Doetebol. Een gemiddeld hommelvolk heeft een levensduur van 14 weken, dat is niet lang en het zijn hele nuttige dieren.

Lees meer...

Doetebol maakt kans op de Gelderse prijs

14-09-2018

Doetebol doet met ons belevingspark mee aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Dit is een prijs die de provincie Gelderland uitreikt aan opmerkelijke en inspirerende ruimtelijke projecten. Vanaf 1 september start de publieksprijs en kan het grote publiek stemmen op een van de vijftien genomineerde projecten. Uw stem kan ervoor zorgen dat wij winnen!

Lees meer...

Bekijk nu de Doetebol-film!

20-06-2018

Gisteravond heeft Doetebol op de 'Dag van Gelderland' de Doetebol-film gelanceerd. Dit is een film die gemaakt is in samenwerking met Zorgbelang Gelderland/Utrecht en Joost Ooijman Producties.

Lees meer...

Doetebol biedt jongeren met een verstandelijke beperking werkplek

22-02-2018

In belevingspark Doetebol in Doetinchem gaan vanaf februari 2018 drie jongeren met een verstandelijke beperking aan het werk. De jongeren zijn afkomstig van dagbestedingslocatie AnnaHoeve van Elver en hebben veel zin om op hun nieuwe werkplek aan de slag te gaan. De jongeren helpen Stichting Doetebol in het onderhoud en beheer en hebben zo een volwaardige werkplek en zinvolle dagbesteding. St. Doetebol is blij met de ondersteuning van de jongeren, want er blijven veel werkzaamheden liggen door een gebrek aan vrijwilligers.

Lees meer...

Doe mee & bouw een insectenhotel voor Doetebol!

17-11-2017

Insecten worden steeds zeldzamer en daarom wil Doetebol er van alles aan doen om deze beestjes de winter door te helpen. Dit kan door een insectenhotel te bouwen. IVN, waar Doetebol donateur van is, heeft een praktische handleiding gemaakt voor het bouwen van zo'n hotel. Help jij ons mee?

Lees meer...

Doetebol FIT bootcamp voor kids groot succes

29-10-2017

De eerste keer Doetebol FIT bootcamp voor kids - donderdag 26 oktober jl. - was een enorm succes! Onder leiding van OER-sport is vanaf nu iedere donderdag om 15.30 uur gratis bootcamp bij Doetebol.

Lees meer...

Doetebol officieel geopend!

09-10-2017

Zaterdag 7 oktober was de grote dag van de officiële opening! Er was vrijdag nog hard gewerkt om het amfitheater af te krijgen. Het lint dat hierop gespannen was, werd door wethouder Lambregts en een jonge wijkgenoot doorgeknipt om Doetebol onder grote belangstelling van jong en oud te openen.

Lees meer...

Zaterdag 7 oktober: officiële opening Doetebol

26-09-2017

Doetebol bestaat inmiddels anderhalf jaar en de basis van onze natuurspeeltuin is aangelegd. Het leek ons een goed moment voor een feestelijke, officiële opening op zaterdag 7 oktober vanaf 14.00 uur.

Lees meer...

Zaterdag 1 juli: Doetebol Bliss

23-06-2017

Doetebol is inmiddels een ontmoetingsplek voor onze wijk, maar ook voor de rest van Doetinchem. Wij hebben fase 2 van de aanleg van Doetebol bijna afgerond en de plannen voor fase 3 van het belevingspark krijgt langzaam vorm.

Vandaar dat we graag met jullie een zomerfeestje willen vieren!

Lees meer...