Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Insecten worden steeds zeldzamer en daarom wil Doetebol er van alles aan doen om deze beestjes de winter door te helpen. Dit kan door een insectenhotel te bouwen. IVN, waar Doetebol donateur van is, heeft een praktische handleiding gemaakt voor het bouwen van zo'n hotel. Help jij ons mee?

In 2018 willen wij Doetebol nog groener maken. Er zijn genoeg ideeën: een vlindertuin, heel veel bloemen en we willen graag enkele bijenkassen op het terrein plaatsen. Bij deze ideeën hebben wij dus echt de insecten heel hard nodig. Aangezien het daar dus niet goed mee gaat, willen wij er direct wat aan gaan doen: Doetebol wil de insecten de winter doorhelpen.

Help je ons mee? Dit moet je doen!

Wij zouden heel fijn en leuk vinden als je een insectenhotel voor Doetebol zou willen bouwen. Download deze instructies van IVN en maak eenvoudig thuis een insectenhotel. Ben je klaar met bouwen? Stuur dan een foto van je insectenhotel voor 21 december naar Doetebol via een PB op onze Facebookpagina. Wij zullen dan een keuze maken uit alle inzendingen. Uiteindelijk willen we minimaal 5 hotels op ons terrein plaatsen.

Mocht je niet één van die vijf 'gelukkigen' zijn, dan heb je toch mooi een insectenhotel voor in de eigen tuin!

We zijn erg benieuwd naar jouw inzending!

Meer over IVN: https://www.ivn.nl/

bug 1569558 640