Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Zaterdag 25 februari (10.30 - 13.30 uur) organiseert Doetebol een workshop vlechten met wilgenteen onder leiding van Piet Hein Spieringhs van de Vlechterij. Piet Hein maakt alles van wilg, van schuttingen tot kunstobjecten en natuurlijk ook speelhutten.

Het gaat hier om een voortraject van NL Doet. Van 10.30 uur tot 13.30 uur zijn we aan de slag op het speelterrein (waar het grondwerk is gestart), kruising Holterweg/Zuivelweg.

barbe messing wilgenteen vlecht workshop6

wilgentakzitje

 

We gaan een speelaanleiding maken, een hut of tunnel. In de workshop komt het bouwen zelf aan bod, welk materiaal gebruik je en hoe verwerk je het. Ook het onderhoud wordt doorgesproken. Wil je lekker buiten aan het werk en meedoen aan deze leuke workshop? Wijkbewoners krijgen voorrang maar belangstellenden zijn ook welkom, we hopen dat je daarna 1x of 2x per jaar meehelpt aan het onderhoud van de wilgenelementen.

Aanmelding

Vragen of aanmelden, graag voor 20 febr, via Facebook of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v naam, adres en telefoonnummer.