Doetebol - Doetebol is een belevingstuin met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen kunnen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Doetebol is een belevingspark in Doetinchem met robuuste speelnatuur waar kinderen met natuurlijke materialen spelen en wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Mag je een gratis boom bestellen als je een woning huurt? En hoe moet je de boom planten? Deze en nog een aantal vragen kregen wij naar aanleiding van de gratis bomen-actie. We zullen er een aantal beantwoorden.


Ik woon in een huurwoning mag ik dan ook een boom in de tuin plaatsen?
Ja, dat mag. Voor huurders gelden ongeveer dezelfde regels als voor bezitters van een eigen woning! Voor meer informatie verwijzen we naar de tuinwijzer van Sité Woondiensten.

Ik heb nog nooit een boom geplant. Waar moet ik op letten?
De boom wordt met paal en een stuk boomband geleverd. Wij zullen binnenkort op deze site een plantinstructie plaatsen.

Wanneer is onze wijk aan de beurt?
Antwoord hierop van de gemeente Doetinchem: "In de komende jaren krijgen ook de andere wijken in gemeente Doetinchem de kans om een gratis boom te bestellen. Helaas kunnen we op dit moment nog geen planning afgeven. Wanneer welke wijk aan bod komt, is afhankelijk van diverse factoren en omstandigheden waar wij geen invloed op hebben. Wel staat vast dat alle wijken de kans krijgen een gratis boom te bestellen. Streven is voor 2020 alle wijken te hebben gehad."

Heb ik een kapvergunning nodig als ik de boom later wil verwijderen?
Natuurlijk zouden wij het jammer vinden wanneer er een boom gekapt moet worden, want een groene wijk is een gezonde wijk. Als het dan toch moet, kunnen we zeggen dat bij de omtrekmaat van de gratis bomen pas na ongeveer 35-40 jaar een kapvergunning nodig zal zijn (huidige regels vergunningplicht).